zondag 19 februari 2012

Weekendje weg

Dit weekend was heel plezant. Er kwamen twee "studenten" van het Belgenland terug naar Ierland om nog wat te komen verkennen. De ene persoon C. had vorig jaar stage gehad bij het WIT en heeft tijdens haar periode een goede kameraad leren kennen (ook een Belg) dat hier ook een stage deed. 
C. had vorig jaar een bepaalde mentor, die niet zo goed naar haar omkeek en heeft meneer P. (mijn mentor in het WIT) haar veel geholpen en eigenlijk het werk van haar eigenlijke mentor overgenomen. 
Ze had haar werk vorig jaar zo goed gedaan dat het WIT dit jaar zelfs twee studenten wou aannemen vanuit de KHLeuven (mezelf en een andere studente). De hele tijd dat ik hier was, was mijn mentor P. in de nopjes om C. terug te zien dit weekend en om alles goed van start te laten gaan, dus ook voor ons, werd er besloten om vrijdagavond te gaan drinken in een Pub (Geoff's). Er waren redelijk wat collega's (doctoraat studenten, vast personeel, enz) en de pintjes werden gemakkelijk achterover gekapt. Na zeer leuke, gezellige babbels en mopjes gingen de collega's naar huis. Wij zijn met ons vieren (de twee Belgen van vorig jaar, ik en de andere Belgische studente L.) nog even iets gaan eten (midnight snack) om dan in een andere pub te belanden waar "The Unusual Suspects" optraden. Zeer gezellig en goede muziek. Je moet maar eens gaan zien naar hun "sample setlist" zodat je weet wat ze zoal gespeeld hebben :P

De volgende dag hadden we (terug diezelfde twee Belgen van vorig jaar, ik en L.) afgesproken aan een autoverhuurbedrijf. We gingen een auto huren (VW Golf 5) voor het weekend en een beetje rondrijden. Redelijk voordelig en zeker de manier om rond te rijden in Ierland.
Diezelfde dag zijn we naar Wexford county gereden om er de kustlijn af te rijden. Eerst hebben we "The ring of Hook" gedaan, oude ruïnes, prachtig landschap, de zee, een vuurtoren, ... heel mooi. Maar voor dat we daar geraakte moesten we eerst de ferry nemen tot aan de overkant van de rivier. 
Daarna hebben we nog veel rond gereden om uiteindelijk te belanden in een vissersdorpje en er te gaan eten in een bekend restaurant "The Silver Fox". 
De dag vloog voorbij dus dan maar terug naar Waterford, de ferry nemen en genieten van het uitzicht. Het weer was ook echt prachtig, veel zon en weinig wolken. 
Die avond gingen we normaal met ons vieren nog iets drinken in een pub maar de andere twee waren te moe en kwamen niet meer af. Ondertussen waren we nog andere Belgen op het lijf gestoten en spraken we met één van hen af om naar de Kazbar (late bar) te gaan omdat "Lebowski" er optrad. Weer goede muziek, oude klassiekers gemengd met goede moderne rock/pop muziek. 

Dag twee: weer afgesproken onder ons vieren om wat te gaan rond rijden. We vertrokken naar Tramore om er naar de duinen te gaan kijken. Tramore heeft redelijk hoge duinen, één van de hoogste in Ierland en dat is leuk om op te staan. Zeker met zo'n prachtig weer als vandaag. Veel zon en weinig wolken. Na nog wat rond rijden in de regio van Tramore zijn we naar de Comeragh Mountains gegaan. We zijn niet helemaal tot boven geweest, maar wel tot aan een van de vele watervallen. Je zou er nog uren kunnen wandelen/hiken. Ook weer heel mooi. 
Na een lange dag van sight seeing en rondrijden hebben we het grappig afgesloten door te gaan winkelen in Penneys een mega goedkope kleren winkel in het hartje van Waterford. 

Ierland is echt super mooi, zowel de countryside  als aan de kust, magnifiek!
De foto's volgen nog, maar dat kan even duren. 

Groetjes vanuit Ierland

2 opmerkingen:

  1. Je geniet met volle teugen, dat vind ik tof. Het weer zat dan ook nog mee. Allé week 2 is begonnen.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. omg, dat klinkt alsof ik ook wel eens die richting uit wil :|

    BeantwoordenVerwijderen