Paardenbloem-bloemen laten trekken in water |
Uiteraard laten uitlekken in een neteldoek |
Niet kunnen wachten tot het min of meer afgekoeld om uit te knijpen
|
Suiker toevoegen (en blijkbaar raar kijken) |
Roeren in de ketel en laten uitdampen (het lijkt een beetje op het maken van een heksendrankje!) |
Als het lang heeft uitgedampt het in glazen bokalen doen en warm afsluiten |
En labelen met de inhoud, makers en datum; achter de linker staat een zaklamp |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paardenbloemensiroop
Neem:
- 3-4 flinke handen vol paardenbloemen
- 2 liter water
- 1,5 kg suiker
- 2 citroenen
3-4 flinke handen vol paardenbloemen goed koken in 2 l water, afgieten. In het hete sap 1,5 kg suiker en het sap van 2 citroenen roeren. De vloeistof onder constant roeren inkoken, totdat er een stroopachtige, draderige massa ontstaat. De siroop in flessen met wijde halzen (weekpotten, bijv.) doen. Deze siroop is nauwelijks van honing te onderscheiden als ze goed wordt bereid.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Commentaar:
Ik gebruikte 500 grammen paardenbloem-bloemen. Het indampen duurde zeer lang en de siroop stijft uiteraard nog op na het afkoelen in de bokaal. Misschien dat ik de volgende keer rietsuiker gebruik in plaats van kristalsuiker.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zo dat was het weer. Het was plezant en vooral lekker.
Waarvoor kan je het gebruiken? Wel zowat alles wat honing kan, kan deze siroop ook. ;)
ahja voor ik het vergeet: als er mensen zijn die nog andere recepten weten wat je nog kan doen met paardenbloem-bloemen, dan mag je dat altijd laten weten als reactie!
groetjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten