maandag 5 januari 2015

Ei-loos koken is ook lekker!

De zoektocht is eindelijk afgelopen mijn schatje kan weer eten wat ze zelf wilt (indien het zelf klaargemaakt wordt).

Jullie weten wel dat A. geen eigeel mag eten maar nu hebben we eindelijk een ei-vervangproduct gevonden. Zie foto hieronder.


De natuur winkel van Diest zit vol goeds en zal ons nog even blijven verbazen denk ik zo.
Link -> klikkerdeklik Ontdek De Natuur

Natuurlijk zijn bananen nog altijd een goed en lekker alternatief als ei-vervangmiddel (bindmiddel) maar kan niet voor alles gebruikt worden. (Alles smaakt dan ook naar banaan).

Dit moet uitgeprobeerd worden!


De havermoutkoekjes, met de ingrediƫnten en recept die we kregen met kerst, moesten er aan geloven en ooh jongens... was dat lekker! Ja, "was" want ze zijn er niet lang geweest. Veel te lekker!

De druiven die al een tijdje in onze frigo lagen te bruinen hebben het ineens zeer warm gekregen. De druiventaart van A. met ei-vervanger valt ook goed in de smaak!


Naast al die tussendoortjes en desserts moesten we natuurlijk nog een hoofdgerecht klaarmaken. Niet?
Het is wel iets geworden waar zo al geen eieren in hoeven, maar lekker is het zeker.



De bakvormpjes passen perfect in ons oventje en zelf gemaakte pizza is nog altijd het plezantste en lekkerste. 

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Groetjes
B. & A.

4 opmerkingen:

  1. Geweldig nieuws. Dat hebben jullie weer heel goed gedaan.
    Binnenkort heerlijke taarten gebakken in Bekkevoort.
    xxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch, maar hoe zit het met dat buikje na al dat lekkers?! :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hah! en nu k terug commentaar kan zetten, kan ik hier dus ook mijn kritische reflectie op dat no-egg zetten ;) ;) ;)
    K had dus de samenstelling eens opgezocht want ik vroeg me af of het weldegelijk dan ook het eiwitgehalte had van een ei enzo (I was curious, I can't help it).
    Blijkt dat het vooral bestaat uit glutenvrije bloem (zoals de no-risk van Aveve) en rijsmiddel (bicarbonaat + citroenzuur). Glutenvrije bloem zoals aardappelbloem, maisbloem en boekweitbloem hebben de eigenschap in te dikken in combinatie met een vloeistof, dus zochte het waarschijnlijk voor de samenhang. Het rijsmiddel uiteraard om de luchtigheid van opgeklopt eiwit te evenaren.
    De voedingswaarde is dus ook die van glutenvrije bloem. Dus qua vetten en cholesterol is dit beter dan een echt ei. Het eiwitgehalte tho' is helaas ook dat van glutenvrije bloem, met name niet zo hoog als een echt ei.
    De hamvraag is tho' of het in verhouding duurder is dan een zak glutenvrije bloem uit den Aveve.

    BeantwoordenVerwijderen